Oktatóink a bécsi központú „The Institute for Inner Sciences (TIIS)” – a belső átalakulás iskolájának – vezetésével és felügyeletével végzik munkájukat. Az intézet alapítója Charlotte Anderson, aki az Energia Nagymestereként számon tartott Maha Atma Choa Kok Sui felesége és útitársa volt. Az intézetet azzal a céllal hívta életre, hogy a nagy spirituális mesterek által közvetített energia harmonizációs technikákat, belső tudást, és bölcsességet minél több emberhez eljuttassa.

Iskolánk célja a beslő átalalkulás és, hogy a tanítások alkalmazásával a Pranic Energy Healing tanfolyamot végzett tanítványok megőrizhessék testi, lelki és érzelmi egyensúlyukat és képesek legyenek a stressz, a helytelen életmód… okozta eltéréseket helyreállítani, így – szenvedésektől mentes – kiegyensúlyozott és harmonikus életet biztosítani önmaguk és környezetük számára.

Több mint 100 évvel ezelőtt egy spirituális szerző, Yogi Ramacharaka így ír a pránikus gyógyításról:

„A prána gyógyítás tudománya azon az egyszerű megfigyelésen alapszik, miszerint a prána, vagyis az életenergia átadható egyik embertől a másiknak. A prána közvetítésének pedig számtalan formája létezhet. A legegyszerűbb metódus és egyben a leghatékonyabb is, hogy a kezeinkkel adjuk át a beteg embernek az energiát.”