Pócza Barbarának hívnak, mintegy 18 évvel ezelőtt végeztem az első alapszintű prána gyógyítás tanfolyamot édesapám, Dr. Attila Pócza és felesége Elke Pócza vezetésével. Fiatal felnőttként tanultam meg ezt a módszert annak ellenére, hogy jól ismertem, hisz gyermekkoróm óta része volt életemnek. Az egyetemen elméleti fizikusnak tanultam, de végül másfelé vitt az utam. Édesapáméktól nem csak a prána gyógyítást tanulhattam meg, ők Usui Reiki mestereim is.

Évekig szerveztem és fordítottam édesapámék tanfolyamjait Magyarországon, Choa Kok Sui Mester tanításai szerint.

Így volt ez 2005-ig, amikor az első néhány magyar oktató átvette a kezdő tanfolyamok oktatását. A haladó tanfolyamokat továbbra is Elke és Attila tartották. A követő években két kis gyermekem növekedése volt figyelmem középpontjában. Gyermekeim sok alkalmat adtak a tanult technikák alkalmazására otthonunkban. A legegyszerűbb, igazán gyorsan megtanulható, alapvető technikákat használva is csodás eredményeket értem el esések, zúzódások, nátha, láz és köhögések esetén. Kívánom, hogy minden családban hasonlóan, mint nálunk, gyógyszermentesen nőhessenek fel a gyermekek.

A Prána Energia Gyógyítás mellett egyidejűleg alakult ki életemben a jóga iránti komoly érdeklődés. Körülbelül 16 éve jógaoktató vagyok, évek óta folyamatosan tartok jóga órákat és tanulok tovább ezen a kimeríthetetlen területen.

2011-ben Charlotte Andersontól, Choa Kok Sui Mester élettársa és a The Institute for Inner Sciences nemzetközi szervezetnek az alapítójától és vezetőjétől oktatói meghatalmazást kaptam alapszintű és haladó tanfolyamok oktatására. Az oktatást szinte azonnal megkezdtem és azóta is rendszeresen tartok képzéseket. Édesapáméktól rengeteget tanultam, sokat tapasztaltam és szeretném tovább vinni precíz, pontos és szeretetteljes tanításukat.

Semmilyen különleges képesség nem szükséges ahhoz, hogy valaki elsajátítsa az alap tanfolyam anyagát. Alap szinten bárki képes a technikák igazán hatékony alkalmazására. A haladó tanfolyamokon tanultakhoz viszont szükséges a gyakorlás. Édesapám mondása volt, hogy nem mindenki születhet Mozartnak, de kitartó tanulással és sok gyakorlással bárki megtanulhat szépen zongorázni. Ez a Prána Energia Gyógyítással is pontosan így van.

A tanfolyamok eredményes elvégzését a “The Institute for Inner Sciences” nemzetközi oklevele bizonyítja, mely egyben a további tanfolyamokon való részvételre is jogosít, bárhol szerte a világban. A Prána Energia Gyógyítás szerzői jogvédelem alatt áll. Ez a rendszer garantálja, hogy a tanítások a világ minden országában azonos formában és tartalommal, torzítatlanul jussanak el a tanítványokhoz.


Oktató társaimmal együtt dolgozunk Choa Kok Sui Mester víziójának megvalósításán:

Minden családban legyen egy prána alkalmazó

Minden 1000 emberre jusson egy arhatikus jógi

Ha erőfeszítéseink sikeresek, akkor átalakulhat életterünk egy jobb, kellemesebb, békésebb és egészségesebb világgá.

Szeretettel várok minden érdeklődőt!

Pócza Barbara
Telefon: + 36 30 952 3934
E-mail: pranahungary@gmail.com
https://www.facebook.com/belsoragyogas.hu

www.belsoragyogas.hu

 belso ragyogas logo uj 201708

 

Jóga, mozgás és egyéb:

2001-2002 Sivananda jóga oktatói képzés
2001-ben REIKI I (Usui)
2002-ben REIKI II
2008-ban Csiki Mariann, gyermekjóga oktató képzés
2009-től Alternatív mozgás masszázs terapeutaképzés, Jóga és Thai Masszázs irányzattal
2009 Chi Kung (Csung Jüan)
2010-től érdeklődés és tanulmányozása a Yogi Bhajan Kundalini jóga irányzatnak
2010-től Peter Hess Tibeti Hangtálak
2011-ben sikeresen vizsgáztam az Egészségügyi Szakképző és Továbbképző Intézet (ETI – a Gyemszi) Alternatív Mozgás és Masszázs Terapeuta szakon.
2012-től Aromaterápia és az illóolajok csodás világa
2014-2016ig Dr. Indu Arora – Yoga Therapy & Ayurveda, 500 hour TTC, Yoga Alliance
2014-től Bach Virág terápia

Prána Energia Gyógyítás – TIIS:

2001-ben végeztem el az első Prána Energia Gyógyítás tanfolyamot
2011-től TIIS oktató
2013 óta Charlotte Anderson felkérésének köszönhetően a TIIS Európai szervezetének egyik elnökségi tagja lehetek.
2015 óta a Prána Magyarország Egyesület Gazdasági elnöke lehetek